Zweeds bier

Zweeds bier

Wat zijn de meest populaire biersoorten in Zweden?

Zweden is een land met een hoog alcoholgebruik. Het alcoholgebruik in Zweden is het hoogste in Europa, met 13,9 liter alcohol per hoofd van de bevolking in 2016. Bier is de meest populaire alcoholische drank in Zweden, waarbij ongeveer een derde van alle geconsumeerde alcohol bier is. De meest populaire bieren in Zweden zijn voornamelijk lagers en pale ales. Deze bieren zijn vaak internationale merken zoals Carlsberg en Heineken, maar er zijn ook Zweedse merken zoals Pripps Blå en Spendrups Bryggeri die speciaal voor de Zweedse markt bier produceren.

Wat is het brouwproces van Zweeds bier?

Het brouwproces van Zweeds bier is een complex proces dat tijd en vaardigheid kost om te perfectioneren. De eerste stap in het brouwproces is het koken van water, hop en mout. Hierdoor ontstaat een vloeistof die wort wordt genoemd. Het kookproces steriliseert ook het wort. Na het kookproces wordt het wort afgekoeld en overgebracht naar een vergister. Aan dit mengsel van water en moutextract wordt vervolgens een giststarter toegevoegd om een alcoholische substantie te creëren die bier wordt genoemd. Het fermentatieproces kan twee dagen tot twee weken duren, afhankelijk van hoe actief de giststarter was toen deze aan het mengsel van water en moutextract werd toegevoegd.

Waarom houden mensen van Zweeds bier?

Een van de meest populaire soorten bier in Zweden wordt “öl” genoemd. Het heeft een lichte, gouden kleur en een zachte smaak. Zweedse mensen houden ervan omdat het niet te bitter en niet te zoet is. Het is ook verfrissend en past goed bij een aantal van de traditionele gerechten die in Zweden worden gegeten, zoals gehaktballen, Zweedse gehaktballen, aardappelen, zure haring en zalm. De Zweden drinken hun bier ook graag koud. De beroemde Zweedse brouwerij Carlsberg maakt een ijskoud pilsbier dat perfect is voor die warme zomerdagen aan het strand of op vakantie aan het meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *