weizen

weizen

Wat is een weizen?

Een weizen is een biersoort gemaakt met tarwe als hoofdingrediënt en gefermenteerd met biergist. Het is typisch licht van kleur en heeft een fruitige smaak. Weizens zijn populair in Duitsland, België en Zwitserland. Ze worden ook geconsumeerd in andere landen, zoals Canada, Australië en Japan.

Waarom een weizen drinken?

Weizen, een witbier in Duitse stijl dat zijn oorsprong vindt in de Beierse stad Bamberg, is een van de meest populaire ambachtelijke bierstijlen in Amerika geworden. Het wordt meestal ongefilterd geserveerd, wat betekent dat het een troebel uiterlijk heeft met gistbezinksel dat bovenaan drijft. Het heeft ook een licht zure smaak door de toevoeging van koriander en sinaasappelschil.

Wat is het verschil tussen witbier en weizen?

Tarwebier is een biersoort die naast gerstemout wordt gebrouwen met tarwe. Weizen is een soort witbier, maar het is ook het Duitse woord voor “tarwe” en de naam van een stijl van witbier. Het verschil tussen de twee bieren is te verklaren door hun brouwproces. Het belangrijkste verschil tussen hen ligt in hun fermentatieproces – weizen gebruikt gist, terwijl witbier bacteriën gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *