Quadrupel

Quadrupel

Waarom Quadrupel drinken?

Quadrupel is een bier in Belgische stijl met een hoger alcoholpercentage dan het gemiddelde bier. Het kan worden omschreven als een donker, zwaar bier met fruitige en kruidige smaken. De Quadrupel wordt gebrouwen in België en bestaat al meer dan 300 jaar, maar werd voor het eerst commercieel geproduceerd in de jaren 1930. Het is gemaakt van drie verschillende soorten mout en twee soorten hop.

De geschiedenis van Quadrupel in België en de invloed van bier op de Belgische cultuur

De Belgische cultuur is sterk beïnvloed door bier. Het land heeft een lange geschiedenis van brouwen en bierconsumptie. België heeft een lange brouwgeschiedenis, met de oprichting van de eerste brouwerij in 1366 in de stad Mechelen. Tegen 1650 waren er meer dan 250 brouwerijen in België. Het land heeft een sterke biercultuur, wat tot uiting komt in de jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking (127 liter). Dit is het hoogste cijfer voor elk land ter wereld.

De Belgische Quadrupel-stijl werd gecreëerd als een bier om te concurreren met pilsbieren die in die tijd populairder werden. Het werd gebrouwen om sterker en donkerder te zijn dan andere ales en bieren die destijds werden aangeboden, met een alcoholpercentage van 8-12%.

De beste soorten Quadrupel ter wereld?

Het beste Quadrupel-bier ter wereld is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Om u echter te helpen bij uw beslissing, hebben we een lijst opgesteld met enkele van de meest populaire variëteiten.

1: Rochefort 10 (België)

2: Westmalle Tripel (België)

3: Rodenbach Grand Cru (België)

4: La Trappe Quadrupel (Nederland)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *