Black IPA

Black IPA

Wat is een Black IPA en wat is het verschil met andere IPA’s?

Zwarte IPA’s zijn niet zomaar een andere kleur. Ze zijn gemaakt met meer hop dan een typische IPA. Dit geeft ze een sterkere, hoppigere smaak en maakt ze bitterder. De zwarte IPA is een soort India Pale Ale die is gemaakt met donkere mouten in plaats van bleke mouten en met meer hop dan de traditionele IPA.

Hoe een zwarte IPA te brouwen

Het brouwen van een zwarte IPA is geen gemakkelijke taak. Het vereist veel geduld en kennis over de ingrediënten. Het proces begint door water te koken en er granen aan toe te voegen. Vervolgens moet u een timer van 60 minuten starten, waarbij u het mengsel elke 5 minuten moet omroeren. Daarna moet je het mengsel zeven met een vergiet en vervolgens moutextract, hop en gist toevoegen. U zult later in het proces ook smaakstoffen zoals koffie of chocolade moeten toevoegen. Dit is wat er nodig is om een heerlijke zwarte IPA te brouwen:

-1 gallon water

-2 kopjes graan

-3/4 kopje moutextract

-1/2 oz hop

-1 tl gist

-smaakstof

Wat is de beste zwarte IPA?

De afgelopen jaren is de zwarte IPA een zeer populaire bierstijl geworden. Het is een donker bier dat is gemaakt met IPA-ingrediënten zoals hop en mout. Er zijn veel verschillende variaties op deze stijl, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn allemaal heerlijk. De beste zwarte IPA is waarschijnlijk niet voor iedereen hetzelfde, maar sommige mensen rangschikken hun favorieten graag om anderen te helpen hun nieuwe favoriete brouwsel te vinden. De volgende lijst bevat de top vijf favoriete zwarte IPA’s volgens Untappd-gebruikers:

1) Black Raven Brewing Co – Trickster

2) Stone Brewing Co – Stone Enjoy voor 04.20.19

3) Oprichters Brewing Co – KBS (Kentucky Breakfast Stout)

4) Great Lakes Brewing Company – Blackout Stout

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *