India Pale Ale (IPA)

India Pale Ale (IPA)

IPA, of India Pale Ale, is een Ale soort die zijn oorsprong vindt in de verre zeereizen uit vroeger tijden. Om het meegebrachte bier goed te houden tijdens de lange tocht werd een aanzienlijke hoeveelheid hop toegevoegd, welke werkt als een conserveringsmiddel. Hop geeft het bier een bittere en fruitige smaak, en zo werd een bierstijl geboren. Overigens is de naam India Pale Ale van latere tijd, en werd het bier in de tijd dat het ontstond gewoon Ale genoemd. IPA’s zijn vaak bitter en fruitig, meet een blonde tot koperkleur en een alcoholpercentage tussen de 4% en 7%, waarbij met name de Engelse IPA’s vaak wat lichter in alcoholpercentage zijn. In de loop der tijd zijn er verschillende varianten ontstaan zoals Double IPA, Tripel IPA en zelfs Black IPA. De laatste jaren maken met name IPA’s met Amerikaanse hopsoorten een populariteitsgroei door. De Amerikaanse hoppen hebben over het algemeen een meer citrus achtige fruitigheid, meer bitterheid, en een meer “in your face” smaak dan de Europese hopsoorten.

Waarom India Pale Ale drinken?

De IPA bestaat al zo’n tweehonderd jaar en is in de loop van de tijd geëvolueerd. Wat dit type bier onderscheidt van andere bieren, is de citrusachtige, dennenachtige smaak.

Wat is het verschil tussen amber bier en India Pale Ale?

Het verschil tussen Amberbier en IPA is dat Amberbieren een dieprode kleur hebben, terwijl IPA’s over het algemeen hoppiger zijn en meer bitter zijn dan andere soorten bieren.

De beste soorten India Pale Ale ter wereld?

De beste soorten IPA zijn vaak degene die in vaten zijn gerijpt, wat een onderscheidende smaak aan het bier geeft. Een voorbeeld is Stone Brewing’s Ruination Double IPA, die zes maanden in eikenhouten vaten heeft gerijpt en een alcoholpercentage van 9% heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *