Bitter

Bitter

Waarom Bitter drinken?

Bittere bieren zijn een biersoort die vaak een hoger alcoholpercentage heeft dan andere bieren. Ze staan bekend om hun scherpe, pittige smaak die ontstaat door het toevoegen van hop aan gistend bier. De term “bitter” komt van het gebruik van hop bij het brouwen, wat een samentrekkende smaak aan deze bieren geeft.

Wat is het verschil tussen amber bier en Bitter?

Amber bier is typisch een bruin-rode kleur, met een zoete smaak. Bitters zijn donker amber tot bruin van kleur en hebben een bittere smaak. Het verschil tussen de twee is dat amberbier een zoete smaak heeft, terwijl bitters een bittere smaak hebben. Amberbieren zijn meestal lichter dan bitters, en ze hebben ook meer een oranje tint dan hun tegenhanger.

De beste soorten Bitter bieren ter wereld?

Bittere bieren zijn een klasse van bieren die meestal een zeer hoog hopgehalte hebben. Deze bieren waren oorspronkelijk populair in Engeland, maar zijn nu populair over de hele wereld. Soorten bittere bieren:

Pale Ale- Dit is een licht bitter bier. Het heeft een bleke kleur en een lage bitterheid. Het wordt vaak “sessionable” genoemd omdat het gemakkelijk is om er meer dan één te drinken zonder dronken te worden.

India Pale Ale- Dit type Bitter bier is sterker dan de Pale ale en heeft een amberkleur met een hoger bitterheidsniveau.

Porter- Dit type bitter bier is gemaakt door Londense brouwers die hun bier in de 18e eeuw naar India moesten exporteren toen Engeland om religieuze redenen beperkingen oplegde aan de export van alcoholische dranken naar India.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *