Iers Bier

Iers Bier

Iers bier en de Ierse pub

De Ierse pub is een integraal onderdeel van de Ierse cultuur. Met de Ierse pub kun je een plek vinden om te drinken, te socializen, te eten en zelfs spelletjes te spelen. De Ierse pub heeft ook gediend als ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. De geschiedenis van de Ierse pub is nauw verbonden met de geschiedenis van bier in Ierland.

Het vroegst bekende bewijs van bierproductie in Ierland dateert uit de bronstijd (2000-1500 v.Chr.). Het was in deze tijd dat brouwen een belangrijke activiteit werd in Ierland en werd gebruikt als middel om handel te drijven met andere landen. In de middeleeuwen bereikte de productie van bier zijn hoogtepunt met brouwerijen die aanwezig waren in de meeste steden en dorpen in heel Ierland. In het 18e-eeuwse Ierland waren er meer dan 1.000 brouwerijen die meer dan 200 miljoen gallons per jaar produceerden.

De top 5 lekkerste Ierse bieren

Een pint Iers bier is een geweldige manier om van een koude nacht te genieten. Er is een grote verscheidenheid aan bieren om uit te kiezen en er zijn veel Ierse brouwerijen die ze produceren.

De top 5 lekkerste Ierse bieren zijn:

1) Guinness

2) Kilkenny

3) Harp Lager

4) Smithwick’s Ale

5) Ballymaloe Origineel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *