Honing Bier

Honing Bier

Wat is Honing Bier?

Honingbier is een nieuw type bier dat wordt gemaakt met honing in plaats van mout. Het heeft een laag alcoholgehalte en is glutenvrij. Dit type bier bestaat al eeuwen, maar werd de laatste decennia steeds populairder. Dit type bier is in veel verschillende landen te vinden, maar is het populairst in Duitsland en België. In deze landen werd deze bierstijl vaak gebruikt om een sterkere versie voor mannen en een mildere versie voor vrouwen te maken.

Wat zijn de verschillende soorten honingbieren?

Er zijn veel verschillende soorten honingbieren, maar over het algemeen kunnen ze worden onderverdeeld in drie verschillende soorten: mede, cyser en braggot. Mede is een gefermenteerde drank gemaakt van honing, water en gist. Cyser is een gefermenteerde drank gemaakt van honing en appelcider. Braggot is een gefermenteerde drank gemaakt van honing, mout, hop en specerijen zoals gember of kaneel. Mede door het gebruik van honing in het brouwproces is mede vaak zoeter dan andere biersoorten. Behalve dat ze zoeter zijn dan andere biersoorten, hebben mede ook een lager alcoholgehalte omdat ze niet gekookt worden tijdens het brouwproces zoals andere bieren.

Waarom is honingbier zo populair?

Honingbier is nu trending omdat het goed smaakt en veel voordelen heeft. Honing is een natuurlijke zoetstof die veel beter voor je is dan suiker. Honingbier heeft ook veel gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van de slaap en het versterken van de immuniteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *