Kruidenbier

Kruidenbier

Tegenwoordig worden er veel bieren gebrouwen met toevoeging van kruiden. Dit is vooral iets waar de laaste jaren meer en méér mee geëxperimenteerd wordt. Zo heb je het bekende IKI bier waarbij er tijdens het brouwproces groene thee is toegevoegd, of de vele IPA’s met paprika.

Wat is kruidenbier?

Kruidenbieren worden gemaakt met kruiden en specerijen in plaats van hop. Ze worden meestal gebrouwen met gerst, water, gist en suiker. Ze hebben een lichte en verfrissende smaak die perfect is voor de zomermaanden. Er zijn veel verschillende soorten kruidenbieren om te proberen!

De beste soorten Kruidenbieren

Kruidenbieren bestaan al eeuwen, maar de ambachtelijke bierrevolutie heeft ze tot de nieuwe trend gemaakt. Er zijn veel soorten kruidenbieren, maar we bespreken de beste.

  1. Habanero Sculpin

  2. Cinnamon Horchata Ale

  3. Summer Solstice

  4. Sriracha Stout

  5. Gunnamatta

Hoe wordt Kruidenbier gemaakt?

Er zijn veel manieren om kruidenbier te maken. De meest gebruikelijke manier is echter om eerst een moutsuikeroplossing te bereiden door water en moutsuiker te verwarmen en te roeren. Het mengsel wordt vervolgens gekookt tot het een temperatuur van 150 graden Fahrenheit bereikt. De volgende stap is het toevoegen van hop en andere kruiden zoals gember, kaneel, kardemom, kruidnagel of nootmuskaat. Daarna wordt het mengsel afgekoeld voordat gist wordt toegevoegd. Gist laat het mengsel vervolgens 2-3 dagen fermenteren voordat het wordt gebotteld en gedurende ten minste twee weken in de koelkast wordt bewaard voordat het wordt gedronken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *