Fruitbier

Fruitbier

Het toevoegen van fruit aan bier is een traditie die met name in België een lange geschiedenis heeft, met name met het toevoegen van fruit aan lambiekbieren vóór de eindvergisting. Tegenwoordig zijn er zeer veel fruitbieren, en zeker bij de grote merken is het tegenwoordig de standaard om (geconcentreerd) fruitsap toe te voegen aan een gebrouwen bier om zo tot een bier/fruitsap mix te komen i.p.v. een bier daadwerkelijk gebrouwen met vruchten. Fruitbieren kunnen heel zuur zijn, zoals traditioneel gemaakte krieken, maar ook heel zoet zoals sommige rosébieren met toegevoegde suikers en zoetstoffen.

De interessante geschiedenis van fruitbier?

Fruitbier is een biersoort die wordt gebrouwen met fruit, vruchtensappen of andere natuurlijke smaakstoffen. Het wordt vaak “fruit ale” of “fruit pils” genoemd. De geschiedenis van fruitbier begint in de Middeleeuwen toen brouwers honing en kruiden gebruikten om een nieuw soort drank te maken. Fruitbieren zijn meestal licht gekleurd en bevatten minder alcohol dan andere soorten bier. Fruitbieren kunnen met elk type fruit worden gemaakt, maar worden meestal gemaakt met appels, sinaasappels, grapefruits en bessen. Fruitbieren bestaan al eeuwen, maar ze waren pas in de jaren 1900 populair toen brouwerijen ze aan hun productlijnen begonnen toe te voegen.

Wat is het verschil tussen Fruitbier en andere bieren?

Fruitbieren onderscheiden zich van andere bieren doordat ze gebrouwen worden met fruitsmaken in plaats van hop.

De beste soorten Fruitbieren ter wereld

De beste fruitbieren ter wereld zijn niet altijd de meest populaire. Ze zijn meer dan alleen een fruitige smaak die aan een bier wordt toegevoegd. Fruitbieren hebben veel variaties, maar in dit artikel zullen we kijken naar de beste fruitbieren.

  1. Banana Bread Beer

  2. Purple Haze

  3. Kasteel Rouge

  4. Mango Cart

  5. Rübæus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *