Chocolade Bier

Chocolade Bier

De geschiedenis van chocolade en waarom we het graag in bier brouwen?

De geschiedenis van chocolade is zo oud als de geschiedenis van bier. En het is een grote verrassing dat de twee ook worden gecombineerd in een drankje dat chocoladebier wordt genoemd. Het was in 1875 toen John Wagner, een Amerikaan, voor het eerst cacao en gerstemout mengde met water om te produceren wat we nu kennen als chocoladebier. De drank werd populair onder mensen die in die tijd zowel van bier als van chocolade genoten. Het kwam echter pas aan het einde van de 20e eeuw van de grond toen ambachtelijke brouwerijen ermee begonnen te experimenteren.

Wat is het verschil tussen Chocolade Bier en andere bieren?

Het belangrijkste verschil is dat chocoladebier wordt gemaakt van cacaobonen, mout en hop. Het heeft een lichte, zoete smaak die goed samengaat met desserts. Andere bieren worden gebrouwen met gerst, water, gist en hop. Ze hebben een meer bittere smaak die goed samengaat met zoute snacks of pittig eten.

Benodigdheden om thuis Chocolade Bier te maken

Thuis je eigen chocoladebier maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar ingrediënten en een beetje tijd. Het is perfect voor het winterseizoen!

Wat je nodig hebt:

– 1/2 kopje cacaopoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– 2 kopjes donkerbruine suiker

– 3/4 kopje glucosestroop

– 12 oz fles stout of porter bier

– 4 kopjes koud water

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *