Eisbock

Eisbock

Waarom houden mensen van Eisbock?

Eisbock is een traditioneel Duits bier dat wordt gebrouwen van een sterke pils en daarna wordt ingevroren. Het proces van het invriezen van het bier concentreert de suikers en alcohol, waardoor het sterker wordt.

Geschiedenis van Eisbock

Eisbock is een sterk, vol bier dat wordt gebrouwen op basis van een Märzen of Bock. De naam Eisbock betekent “ijsbok” in het Duits en verwijst naar het brouwproces. Eisbocks worden gemaakt door water te bevriezen en het vervolgens te gebruiken om het wort af te koelen voor de fermentatie. Dit zorgt voor een hoger alcoholgehalte omdat het vriesproces een deel van het water uit het brouwsel verwijdert, waardoor er meer suiker overblijft voor de fermentatie.

De beste soorten Eisbock ter wereld?

De beste soorten Eisbock worden gebrouwen in Duitsland en Oostenrijk. De Duitse brouwerijen produceren Eisbocks die sterker zijn, met een hoger alcoholgehalte en meer uitgesproken smaken dan hun Oostenrijkse tegenhangers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *