Imperial-porter

Imperial-porter

Geschiedenis van Imperial-porter bier?

Porter is een donkere bierstijl met een robuuste smaak die in de 18e eeuw in Londen is ontstaan. De originele porter werd gebrouwen van bruine mout, geroosterde gerst en hop. De eerste vermelding van een “porter-brouwer” was in 1721 en tegen de jaren 1770 was het gebruikelijk dat alle brouwers deze bierstijl produceerden. In 1822 werd het Burton Union-brouwsysteem uitgevonden door William Burton, een Engelse brouwer die een brouwerij bezat in Burton upon Trent. Bij deze methode werd gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde bleke gerstemout vermengd met geïmporteerde bruine mout en hop uit Duitsland of Amerika. Het resultaat was een zeer donker, rijk smakend bier dat bekend werd als “Burton Ale” of “Burton Porter”.

Waarom je Imperial Porters zou moeten drinken

Porters hebben een rijke, geroosterde smaak die wordt versterkt door de toevoeging van hop. De kenmerkende smaak komt van de manier waarop ze worden geroosterd, waardoor ze een rokerige smaak krijgen. Porters kunnen worden gemaakt met verschillende soorten mout en hop, wat leidt tot variaties in kleur, body, zoetheid en bitterheid.

Wat is het verschil tussen zwart bier en Imperial-porter?

Er is niet veel verschil tussen deze twee soorten bier. Zwart bier is typisch sterker in alcoholgehalte en porter is zoeter.

De beste soorten Imperial-porter ter wereld?

De beste soorten Imperial porter zijn niet te zoet, niet te bitter en hebben een goede balans tussen mout en hop. Deze mensen kunnen genieten van het drinken van Guinness of Alaskan Brewing Company’s Alaskan Winter Ale.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *