Alcoholarm Bier

Alcoholarm Bier

Wat is een alcoholarm bier?

Alcoholarme bieren hebben een lager alcoholpercentage, meestal onder de 2%. Ze zijn meestal gemaakt voor mensen die geen alcohol drinken of mensen die herstellen van alcoholisme. Alcoholarme bieren worden tegenwoordig steeds populairder. Ze zijn te vinden in de meeste supermarkten en slijterijen.

Ze komen ook met verschillende soorten, zoals koolhydraatarm, glutenvrij of light bier. Het meest voorkomende type alcoholarm bier is het alcoholvrije bier dat helemaal geen alcohol bevat maar toch erg lekker en verfrissend is.

Wat is het verschil tussen Alcoholarm Bier en witbier?

Alcoholarme bieren worden vaak verkocht aan mensen die willen drinken maar zich niet dronken willen voelen of een kater willen krijgen. Witbieren zijn meestal licht van kleur en smaak omdat ze traditioneel worden gebrouwen met tarwe, gerst en haver in plaats van alleen gerstemout.

Benodigdheden om thuis Alcoholarm Bier te maken

Thuis alcoholarm bier maken is niet zo moeilijk als het lijkt. Het enige dat je nodig hebt, is het juiste recept en een paar benodigdheden. Het eerste dat je nodig hebt om je eigen alcoholarme bier te maken, is een brouwset. Dit omvat een vergister, een brouwketel en wat buizen om de twee met elkaar te verbinden. Er zijn veel verschillende soorten kits op de markt, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze worden geleverd met alle apparatuur die je nodig hebt om je eigen bier te maken!

Je hebt ook enkele ingrediënten nodig voor je brouwsel – moutextract, hop, gist en water. Afhankelijk van het type kit dat u koopt, kunnen deze ingrediënten worden meegeleverd of afzonderlijk worden verkocht. Ten slotte heb je wat flessen of potten nodig om je eindproduct eerder in te doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *