Trappistenbier

Trappistenbier

Waarom houden wij van Trappistenbier?

De trappisten van België staan bekend om hun bier. De reden waarom mensen het lekker vinden is vanwege de smaak en de kwaliteit van het bier. Het is een zeer traditionele en populaire drank in België. De smaak is een grote factor waarom mensen van trappistenbier houden. Het heeft een rijke smaak die veel andere bieren niet hebben. Dit komt omdat het geen bewaarmiddelen of kunstmatige smaakstoffen bevat, maar alleen natuurlijke ingrediënten zoals gerst, hop, gist en water. De kwaliteit draagt ook bij aan de populariteit omdat het een Belgisch kwaliteitsbier is met een vlotte smaak die makkelijk naar beneden gaat.

Benodigdheden om thuis Trappistenbier te maken

In dit gedeelte worden de benodigdheden besproken die nodig zijn om thuis trappistenbier te maken.

Ingrediënten:

-1 gallon water

-3 pond suiker

-6 pond moutextractsiroop

-1 ons hop (optioneel)

-1 pakje gist (of 1 pakje droge gist)

Uitrusting: glazen pot van 2 gallon met deksel (een augurkpot van 2 gallon is perfect) pot van 5 gallon met deksel of een brouwpot met een tap erop.

De beste soorten Trappistenbieren in België

De beste trappistenbieren van België worden niet alleen door trappistenmonniken gebrouwen. Het bierbereidingsproces is nu grotendeels uitbesteed aan commerciële brouwerijen en de monniken zelf zijn overgegaan op andere dingen. Dit zijn de 3 beste Belgische trappistenbieren: Westmalle Tripel, Rochefort 10 en de Westvleteren 12.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *