Engels Bier

Engels Bier

De Engelse biergeschiedenis gaat terug tot de tijd van ver voor de Kelten, al in de bronstijd werd er bier gedronken. In de loop der eeuwen heeft de Engelse biercultuur zich steeds ontwikkeld, en we hebben aan de Engelsen vele biersoorten te danken. Denk hierbij aan Stout, Porter, IPA en Bitter. Ook door de opkomende Belgische brouwerijen van de 20e eeuw werd er goed naar Engeland gekeken, en veel Belgische biersoorten zijn in wezen variaties op Engelse bieren.

Uniek in de bierwereld zijn de Engels “cask conditioned Ales”, bieren die zonder toevoeging van koolzuur op fust bewaard en getapt worden. Hierbij speelt het vakmanschap van de caféhouder een misschien wel grotere rol dan die van de brouwer, aangezien deze precies moet timen wanneer het bier genoeg gerijpt is om getapt te worden. Het tappen zelf gebeurt zonder koolzuur, dus met een handpomp of dmv de zwaartekracht, waarbij het gevaar van infecties constant nop de loer ligt.

Wat is Engels bier?

Het Engelse drinkbier, een soort ongefilterde en ongepasteuriseerde gefermenteerde graandrank. Het is gemaakt van gemoute gerst, hop, gist en water. Er zijn veel soorten bier, waaronder pale ales, bitters, milde ales en India pale ales.

Geschiedenis van Engels bier

Bier is een drank die al zo lang bestaat als we ons kunnen herinneren. De geschiedenis van bier is gehuld in mysterie, maar wat we wel weten is dat het is uitgevonden door de Sumeriërs en Babyloniërs. Enkele van de vroegste bewijzen voor de productie en consumptie van bier komen uit Mesopotamië. Aan het einde van de 19e eeuw ontdekten archeologen een aardewerken kruik uit het oude Mesopotamië die sporen van bier bevatte. De kruik werd gedateerd tussen 1800-1600 voor Christus en werd gevonden in Ur (het huidige Irak).

De topmerken Engels bier op de markt

De topmerken Engels bier op de markt zijn:

1. Guinness

2. Sterke boog

3. Foster’s Lager

4. Samuel Adams

5. Carling Black Label

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *