Belgian Strong Ale

Belgian Strong Ale

Wat is een Belgian Strong Ale?

Belgian Strong Ales zijn typisch donker en sterk. De beste bieren in deze categorie komen van de trappistenbrouwerijen van België. Belgian Strong Ales zijn typisch donker en sterk. Deze bieren worden vaak “Quadrupels” of “Tripels” genoemd, maar het zijn allemaal Belgian Strong Ales. Deze bieren zijn afkomstig van de trappistenbrouwerijen van België, die enkele van de beste Belgische Strong Ales ter wereld produceren.

Belgian Strong Ales Essentials – 3 bieren die je moet proberen in 2018

Het eerste bier op onze lijst is Chimay Blue Label, een sterk bier met een fruitige smaak en een hoog alcoholgehalte. Het tweede bier op onze lijst is Duvel, dat een lichte en verfrissende smaak heeft met een gemiddeld alcoholgehalte. Het derde bier op onze lijst is Westmalle Tripel, dat een zoete smaak heeft met een gemiddeld alcoholgehalte.

Wat maakt Belgian Strong Ales uniek?

Belgische sterke ales zijn een unieke bierstijl. Ze worden gekenmerkt door hun hoge alcoholgehalte en het gebruik van suiker in het brouwproces. Belgische sterke bieren worden gebrouwen met een verscheidenheid aan mout, hop en gist. Dit is wat ze anders maakt dan andere bieren, omdat ze niet alleen met gerst worden gebrouwen. Belgische sterke ales hebben ook een hoger alcoholgehalte dan andere soorten bier – meestal tussen 7% en 13%. De suiker in het brouwproces geeft ze ook een zoetere smaak dan andere bierstijlen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *