(Brown) Ale

(Brown) Ale

Wat is een ale en hoe smaakt het?

Ale is een biersoort die wordt gebrouwen met biergist. Het is meestal donker en bruin van kleur. De smaak van bier is meestal zoet, moutig en fruitig.

De geschiedenis van (Brown) Ale

Het woord “ale” komt van het oude Engelse woord “alu”, wat “koken” betekent. Het woord is ook gerelateerd aan het Oud-Noorse woord voor gerst, “ál”. Het vroegst bekende bierbrouwen vond plaats in Mesopotamië rond 5.000 voor Christus. De Sumeriërs en Babyloniërs brouwden bier met een recept dat mout, honing en boomschors bevatte. In het begin van de 14e eeuw werd hop in bier geïntroduceerd als conserveermiddel. Hop wordt tegenwoordig gebruikt bij het brouwen omdat het als een natuurlijk conserveermiddel fungeert door de groei van bacteriën te vertragen en bierbederf te voorkomen.

‘S Werelds best beoordeelde bruine ales van 2016

Bruin bier is een bier dat valt in de categorie donkere bieren. Het wordt gekenmerkt door zijn geroosterde, nootachtige en karamelaroma’s. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten bruine ales in de wereld, maar dit zijn de best beoordeelde bruine ales van 2016.

1) The Bruery’s Orchard Wit

2) Dirty Bastard van de oprichters Brewing Company

3) Samuel Smith Old Brewery’s Nut Brown Ale

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *