Tripel Bier

Tripel Bier

De term Tripel is ontstaan in België, en werd gebruikt door de brouwerij van Westmalle om hun zwaarste bier (drie kruizen) aan te duiden. Inmiddels maken vele brouwerijen een Tripel, en staat het voor een zwaar blond bier met een alcoholpercentage van ruwweg tussen de 7% en 10%. De tripel heeft veel overeenkomsten met de biersoort Sterk Blond, en de twee soorten overlappen elkaar zelfs hier en daar. Tripels zijn over het algemeen voller, complexer en kruidiger van smaak dan Sterke Blonden.

Waarom Tripel Bier drinken?

Tripel Bier wordt gemaakt in België en heeft een zeer hoog alcoholgehalte. Tripel Beer is niet voor iedereen, maar als je op zoek bent naar een intense ervaring, dan is dit misschien iets voor jou.

Wat is het verschil tussen dubbel en Tripel Bier?

Een belangrijk verschil tussen deze twee bieren is het alcoholgehalte. Dubbel bier heeft een hoger alcoholpercentage dan Tripel bier. De smaak, kleur en mondgevoel zijn ook anders. Dubbel bier heeft een sterkere smaak dan Tripel bier. De kleur van dubbelbier is ook donkerder dan die van Tripelbier.

De beste soorten Tripel Bier ter wereld?

Het Tripelbier is ontstaan in de middeleeuwen. Ze werden oorspronkelijk door monniken gebrouwen omdat ze tijdens de vastentijd niet mochten drinken. De beste soorten Tripel-bier ter wereld zijn – Westmalle, La Trappe en Bosteels Tripel Karmeliet.