Spaans Bier

Spaans Bier

De geschiedenis van Spaans bier

Spanje heeft een rijke geschiedenis met bier, van de eerste gedocumenteerde vermelding in 1864 tot op de dag van vandaag. De eerste brouwerij werd in 1856 in Barcelona geopend en tegen 1900 waren er 4 brouwerijen in het hele land. In de jaren negentig begonnen Spaanse brouwers hun producten naar het buitenland te exporteren en ze worden nu geëxporteerd naar meer dan 50 landen.

Wat maakt Spaans bier zo speciaal?

Spaanse ambachtelijke bieren zijn een heel speciaal biertype. Ze worden al eeuwenlang in kleine batches gebrouwen en veel ervan zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Het productieproces verschilt van de meeste andere bieren omdat het gist gebruikt om het mengsel van water en gerstemout te vergisten, dat vervolgens wordt gekookt om er bier van te maken. Dit proces geeft Spaanse ambachtelijke bieren hun unieke smaak en maakt ze anders dan elk ander type bier dat tegenwoordig op de markt is.

Top 5 Spaanse ambachtelijke bieren die je moet proberen

Ambachtelijke bieren zijn de laatste jaren een wereldwijde trend. Maar in Spanje maakt ambachtelijk bier pas recent een hoge vlucht. In dit artikel zullen we 5 van de beste Spaanse ambachtelijke bieren verkennen die je zou moeten proberen.

  1. San Miguel
  2. Estrella Damm
  3. Cruzcampo
  4. Mahou
  5. Ambar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *