Porter Bier

Porter Bier

Waarom houden mensen van Porter Bier?

Het succes van Porter Beer Company is te danken aan hun ambachtelijke bier dat wordt gebrouwen met een focus op kwaliteit. Ze gebruiken traditionele brouwmethoden, die zeldzaam zijn in de ambachtelijke bierindustrie. Het bedrijf werd in 1984 opgericht door Gary Fogel en Gary Quinn, twee vrienden die thuisbrouwers waren. Het verhaal gaat dat Fogel al een tijdje een thuisbrouwer was, maar alle bieren die hij had geproefd, waren te zoet of te bitter. Hij kon er geen vinden die hij leuk vond. Dat bracht hem ertoe om zelf met recepten te experimenteren en uiteindelijk zijn eigen bier te gaan brouwen in zijn achtertuin, waar Porter Beer Company werd geboren.

De beste soorten Porter Bier ter wereld?

In de bierwereld zijn er veel verschillende merken en soorten. Maar welke zijn het beste? De beste Porter-bieren ter wereld zouden Guinness, Sam Adams en Brooklyn Brewery moeten zijn. Deze drie bieren lijken allemaal erg op elkaar qua smaak, maar zijn ook heel verschillend van smaak. Guinness is een stout bier met een droge afdronk, terwijl Sam Adams een bier is met een zoete afdronk. Brooklyn Brewery is een bier met een droge afdronk.

Wat is het verschil tussen zwart bier en Porter Bier?

Porters zijn meestal donkere bieren met een vollere smaak en body dan de meer gebruikelijke pale ales. Porters hebben vaak een rijkere, zoetere en meer chocoladesmaak. Zwarte bieren zijn typisch donkere lagers of pilseners die zijn gemaakt met geroosterde gerst of andere mouten om ze hun kenmerkende donkere kleur te geven. De bekendste voorbeelden van zwart bier zijn Guinness en Newcastle Brown Ale. Het verschil tussen Porters en Black Beers is dat porter een biersoort is en Black Beer niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *