Oostenrijks bier

Oostenrijks bier

Oostenrijkse biertradities en onderscheidingen

Oostenrijk is de 2e grootste bierproducent in Europa en 3e in de wereld. Het land heeft een lange traditie in het brouwen van bier, die teruggaat tot het jaar 1040.

de 2 beste brouwerijen om te bezoeken in Oostenrijk

Oostenrijk is de thuisbasis van ’s werelds oudste brouwerij. Het land heeft een rijke brouwtraditie en is de thuisbasis van enkele van de beste brouwerijen ter wereld. Hier zijn twee van de beste brouwerijen van Oostenrijk die je moet bezoeken als je ooit de kans krijgt.

1) Ottakringer – Ottakringer werd in 1846 opgericht door Anton Schoepferl, die ook verantwoordelijk was voor het creëren van een van de beroemdste bieren van Oostenrijk, Krone Bier. Het is uitgeroepen tot een van de beste bieren van Oostenrijk en is overal in de stad verkrijgbaar.

2) Drei Kronen – Brouwerij Drei Kronen (Three Crowns) bevindt zich op de plaats waar Ottakringer was voordat het in 2010 van locatie veranderde.

Wat zijn de beste Oostenrijkse bieren?

1) Stiegl Goldbräu – Een gouden pils met een rijke en volle smaak. Het is vernoemd naar de oprichter, Jacob Stiegl, die werd geboren in 1418.

2) Gösser – Een lichtgekleurd bier met een droge en fruitige smaak. Het werd voor het eerst gebrouwen in 1894 door Anton Gösser voor het huwelijksfeest van zijn zoon.

3) Ottakringer – Een pils in Weense stijl die voor het eerst werd gebrouwen in 1846 door Johann Ottakringer op zijn boerderij buiten Wenen, Oostenrijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *